Κρήτη: Αστυνομία για την απομάκρυνση παραγωγών από λαϊκή αγορά (Βίντεο)

Ακόμα μια πολύ έντονη Τετάρτη έζησαν σήμερα οι συνολικά 74 παραγωγοί και έμποροι που συμμετέχουν στη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου, η λειτουργία και μετακίνηση της οποίας έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα μεταξύ των παραγωγών και της δημοτικής αρχής του Αγίου Νικολάου.

Η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στο νέο χώρο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου δίπλα στα ΚΤΕΛ, έχει «παγώσει» μετά από νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από το Σύλλογο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγροτών, με κεντρικό επιχείρημα πως ο νέος χώρος δεν χωράει ούτε αδειοδοτεί όλους τους παραγωγούς και εμπόρους κάτι το οποίο καταγγέλλεται πως είναι παράνομο, αφού δεν γίνεται να χάσουν οι συμμετέχοντες στη λαϊκή θέση για την οποία έχουν αδειοδοτηθεί. Συγκεκριμένα στο νέο χώρο προβλέπονται 32 θέσεις για παραγωγούς και άλλες 32 για εμπόρους, την στιγμή που υπάρχουν 58 παραγωγοί και 16 έμποροι.

Η νομική εξέλιξη αυτή όπως καταγγέλλεται για δεύτερη φορά εκ μέρους του Συλλόγου Παραγωγών έχει προκαλέσει αθέμιτες αντιδράσεις και πρακτικές από την πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου και κάτι τέτοιο συνέβη και χθες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο Εριέττα Μπαγορδάκη η οποία μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, χθες το βράδυ υπήρξε ενημέρωση πως κάποιοι έσβησαν τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος στις οποίες οριοθετείται η λαϊκή, ενώ οι κάτοικοι ενημερώθηκαν «ανεπίσημα» πως δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει η λαϊκή στο συγκεκριμένο σημείο.

Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην απομακρυνθούν τα οχήματα από το δρόμο αλλά κυρίως οι κάτοικοι να καλέσουν την αστυνομία νωρίς το πρωί με σκοπό να απομακρύνουν τους παραγωγούς θεωρώντας πως υπάρχει σχετική απόφαση. Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο, όμως καμία απόφαση δεν υπήρχε και έτσι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς συνεχίστηκε κανονικά. Όπως λέει η κα Μπαγορδάκη οι κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν τι πραγματικά είχε συμβεί και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, απομακρύνοντας τα οχήματά τους και διευκόλυναν την λειτουργία της αγοράς.

Να τονίσουμε ότι όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και προ δύο εβδομάδων, όταν σύμφωνα με το Σύλλογο υπήρξε επίσημη ενημέρωση πως στο χώρο δίπλα στο Νοσοκομείο θα γίνουν εργασίες από τον ιδιοκτήτη του χώρου με αποτέλεσμα να μην πάει κανένας παραγωγός στη λαϊκή. Στην πραγματικότητα όμως ούτε εργασίες έγιναν εκείνη τη μέρα  ούτε και είχαν προγραμματιστεί, όπως τονίζει ο Σύλλογος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κα Μπαγορδάκη τονίζει πως για όλη αυτή την κατάσταση είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι (και υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές) του Αγίου Νικολάου, όμως παρά την υποστήριξη που εκφράζεται από τους περισσότερους στα λόγια, κανείς απ’ όσους έχουν δηλώσει πως θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές δεν έχει στηρίξει δημόσια την ορθή και νόμιμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον Άγιο Νικόλαο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί